A BMW jó szokásához híven a klasszikus félidős ráncfelvarrások mellett is folyamatosan frissen tartja modelljeit. A megújult 3-assal párhuzamosan ezúttal is több újdonságot jelentettek be a bajorok, amelyek a 2-es Active Tourer, a 2-es Coupé, a 4-es Gran Coupé, az 5-ös, a 6-os GT, az X5, az X6 és a Z4, sőt, az M3 típusokat is érintik, ráadásul némelyiknél igen komoly változásokról van szó.

Kezdjük talán ezekkel a nagyobb változtatásokkal: az M3 kapcsán talán kevésbé meglepő – hiszen bár legtöbbször külön modellként kezeljük, azért mégiscsak a 3-as sorozat tagja –, hogy az autó az átlagosabb testvéreivel egyetemben megkapta a BMW 8.0-ás operációs rendszerét az ívelt képernyőpárossal közösen. A 2-es Coupé kapcsán talán már meglepőbb lehet, hiszen az autó nemrég mutatkozott be, de a kompakt modell is megkapta a Curved Displayt és a 8.0-ás operációs rendszert – és ezzel együtt eltűnt a klímakonzol és megjelent a billenőkapcsolós váltógomb.

Az M3 megkapta a friss 3-as új utasterét - leszámítva a billenőkapcsolós váltót

Ez a módosítása a 2-es Coupé kapcsán talán nem mindenkinek örömteli, ám az kiengeszteléséként szolgálhat, hogy az M240i immár nem csak xDrive, hanem hátsókerékhajtású verzióban is elérhető, illetve megjelent a 218i is 156 lóerővel és 240 Nm-es nyomatékkal – a módosítások egyébként már meg is jelentek a BMW hazai konfigurátorában. A 4-es Gran Coupé esetén is a hátsókerékhajtású M440i megjelenése jelenti az újdonságot. A 4-es sorozat kapcsán az M Sport Package Pro megjelenése is a frissítés része, és ugyanez a csomag jelent meg az 5-öshöz és a 6-os GT-hez is.

Visszatérve a kompaktokhoz: a 2-es Active Tourer ezentúl elérhető lesz két új konnektoros hibrid hajtáslánccal. A 225e xDrive 245, a 230e xDrice 326 lóerőt kínál – utóbbi a kis családi kompakt lemezei alatt azért már elég kiemelkedő. Dízelfronton a 48 V-os lágyhibriddel felvértezett kétliteres négyhengeres jelent újdonságot 223d xDrive jelöléssel, 197 lóerővel és 400 Nm-es csúcsnyomatékkal. A Z4 esetében az alapfelszereltség lett gazdagabb, az X5 és az X6 pedig új kárpitozást kapott. Ezeken kívül még némely modellek új színekkel is gazdagodtak.