A Mercedes-AMG komolyan készül az elektromos jövőre, méghozzá olyannyira, hogy saját, 2025-ben debütáló dedikált elektromos platformot is fejlesztenek AMG.EA néven. A csillagosok sportrészlege most erre a még fejlesztési fázisban lévő platformra épített egy koncepcióautót, amivel azt kívánják megmutatni, hogy a villanyos érában sem kell majd lemondanunk az izgalmakról.

A Vision AMG – amely még a Mercedes saját bevallása szerint is eszünkbe juttathatja az EQXX tanulmányt – egy igen látványos, futurisztikus újdonság lett, amelyen persze feltűnnek az olyan jellegzetes AMG elemek, mint a Panamericana hűtőrács elektromos autókra szabott, burkolt verziója. A Mercedes csillagját mintázó fényszórók is igen egyediek lettek, ahogyan az elsőre teljesen burkoltnak tűnő, de valójában amolyan perforált oldalablakok is igen érdekes hatást kölcsönöznek.

Egészen egyedi a Vision AMG - galéria

Hátul a hat darab kerek fényszóró kipufogókra emlékeztetheti a szemlélődőket, és természetesen aktív aerodinamikai elemeket is kapott az autó, amelynek alapformái az elektromos modelleknél elengedhetetlen alacsony légellenállási együtthatót helyezik előtérbe – éppen emiatt lehet nagy a hasonlóság az EQXX-szel. Az AMG Vision egyébként hatalmas, 5,1 méterre nyúlik, amivel a négyajtós GT-nél is nagyobb – aminek jövőbeli utódja lehet majd a tanulmány. Mindennek az utastér helykínálata és az akkumulátor számára rendelkezésre álló tér miatt is van jelentősége. Noha a tetőívet látva a hátsó ajtók megléte mellett is nehéz elhinni, hogy a második sorban van elég fejtér egy felnőttnek.

A németek egyelőre semmit nem osztottak meg velünk a teljesítmény kapcsán, de ne legyenek kétségeink afelől, hogy még Mercedes-AMG mércével mérve is kiemelkedő lehet majd az autó. A titkolózásnak egyébként több oka is lehet, hiszen az AMG.EA platform mellett a nagyteljesítményű akkumulátor és az elektromotorok is teljesen újak lehetnek majd – utóbbiak a YASA névre hallgató céggel közösen készülnek, akik olyan egységeken dolgoznak, melyek 30 százalékkal nagyobb teljesítménysűrűségre lesznek képesek, mint átlagos társaik.

2025-re várható a sorozatgyártású kivitel - galéria

A csillagosok azt is elárulták, hogy természetesen nem csupán egyetlen modell kedvéért fejlesztettek ki egy új hajtásláncot, így biztosak lehetünk benne, hogy a Vision AMG sorozatgyártású változata mellett több elektromos AMG modell is érkezik majd a jövőben. A széria kivitel egyébként már 2025-ben megérkezhet majd, valószínűleg a négyajtós GT leköszönésével párhuzamosan.