A Porsche legújabb fejlesztése 212 cm hosszú, 92 cm széles és 44,5 cm magas. Ára 1150 euró, vagyis alig több 400 ezer forintnál. A szélcsatornás tesztek mellett vallatták a cég Weissach melletti fejlesztési központjában is, így bátran állítják róla, hogy 200 km/h-s sebességig üzembiztos.

Bizonyára kitalálták már, hogy a szóban forgó termék egy tetőbox, amit a kiegészítőkért felelős Porsche Tequipment részleg a házi formatervező csapattal, vagyis a Studio F.A. Porsche kollégáival közösen fejlesztett ki.

Akár 200 km/h-val is mehetünk a tengerpart felé

Hasonló tárolók gyártói jellemzően 120 km/h-s utazósebességet ajánlanak a cuccolós sofőrök számára. De a Porsche megoldása nem csak azért különleges, mert nyugodt szívvel lerövidíthető vele a nyaralóhoz vezető út ideje.

A tartó a fényes fekete mellett szürke, ezüst vagy fekete színben is kérhető. Mindegyik opció alapáras, és természetesen ’valódi’ Porschék színkódja szerint készül. A tartó alapszíne mellett a légterelő elemek árnyalatát is a vevő határozhatja meg – akár a jármű dukkózásához passzoló festéket is kikevertethet a tetőbox számára. Az alapozott szárnyakért 200 eurót (mintegy 70 ezer forint) kérnek, a színezés összesen 350 euróba (125 ezer forint) kerül.

Természetesen minőségi anyagból készül a mindkét oldalán nyitható doboz

A fő komponens mellett három rögzítő heveder, gyártói emblémával ellátott védőburkolat, két pár kesztyű és egy matricaszett is található a csomagban. Az ismertebb tetőtartókkal kompatibilis tároló kapacitása 480 liter, a fel- és leszerelését gyorszáras rögzítőrendszer, pakolását pedig mindkét oldalról nyitható kialakítás könnyíti meg.